MIJN BESTELLIJST

Uw bestellijst is nog leeg.
 
 
 
  
 
  
 
  
 
  
 
  
Eenvoudig online bestellen en afhalen of laten bezorgen.
Voor 17.00 uur besteld is tussen 18.00 - 20.00 uur bezorgd!
 
Te zwaar
 

Is uw hond of kat te zwaar?

Bijna altijd zijn het de granen(vooral mais) in honden en katten voeding die de boosdoener zijn.

 Granen bevatten veel koolhydraten en die worden slecht verteerd maar wel opgenomen door het lichaam.

Wist u dat mais het hoogste aandeel koolhydraten heeft en direct door het lichaam wordt omgezet worden in suikers!

Een hond of kat is een vleeseter, gemaakt om dierlijke eiwitten en dierlijke vetten te verteren.

Koolhydraten voor honden en katten?

Koolhydraten uit granen, zoals mais, tarwe en rijst veroorzaken grote bloedsuiker schommelingen - een actie die gevolgen heeft voor diabetes, insulineresistentie en het gewicht beinvloeden.

Het percentage koolhydraten wordt zelden vernoemd op de verpakking, de meeste consumenten hebben geen idee dat conventionele voeders voor huisdieren voor 40% tot 50% uit koolhydraten bestaan.

Met andere woorden, van de overgrote meerderheid van de honden en katten voeders die worden verkocht, bestaat de helft van elke zak uit koolhydraten - die niet-essentieel zijn en zelfs biologisch ongeschikt zijn voor honden of katten.

Als honden en katten niet zijn ontwikkeld om granen te eten, waarom zitten er dan zoveel granen in de huisdierenvoeding van vandaag?

Graan verscheen voor het eerst in voedsel voor huisdieren ongeveer 70 jaar geleden, toen consumenten het gemak van huisdiervoeding in een zak wilde, en fabrikanten de kosten wilde drukken met goedkope calorien uit granen.

Terwijl granen zoals mais, rijst en tarwe zorgen voor goedkope calorien , veroorzaken deze granen een hoog koolhydraatgehalte en hebben hoge glycemische eigenschappen welke zorgen voor een verhoogde en schommelende bloedsuikerspiegel, overtollig lichaamsvet en diabetes.

Het feit is dat honden en katten simpelweg niet zijn geevolueerd om de grote hoeveelheden granen waaruit hedendaagse conventionele huisdiervoedingen bestaan te ge- en verbruiken.

De multinationals die vandaag de dag huisdiervoeding produceren, produceren voedingen welke rijk zijn aan koolhydraten en granen. De redenen hiervoor zijn lage kosten van grondstoffen, gemakkelijke opslag van de grondstoffen om zo uiteindelijk de hoogste opbrengst te kunnen realiseren.


Kan mijn hond of kat te veel eiwitten krijgen?

Een veelgehoorde fabel is dat te veel eiwit problemen kan veroorzaken voor uw hond of kat.
Deze mythe is ronduit onderuit gehaald door de moderne wetenschap.
Maar gezien het feit dat vleesgeconcentreerde, eiwitrijke voedingsmiddelen geen goedkope grondstoffen zijn voor diervoeder fabrikanten, is het geen verrassing dat fabrikanten er alles aan doen deze mythe in stand te houden om door te kunnen gaan met het produceren van huisdiervoeders die qua samenstelling gebaseerd zijn op granen met veel koolhydraten, en nauwelijks vlees of vis.

De waarheid is dat honden en katten carnivoren zijn met een evolutionaire behoefte naar een dieet exclusief gebaseerd op vlees en vis.
De extra eiwitten in de voeding worden efficient gebruikt voor energie of verwijderd uit het lichaam via het natuurlijke eliminatie proces.
En terwijl eiwit essentieel is en niet te veel kan worden gegeven, heeft uw hond of kat absoluut geen biologische behoefte aan koolhydraten - die gemakkelijk worden omgezet in lichaamsvet, en de belangrijkste oorzaak zijn van obesitas bij onze gezelschapshonden en katten.

 

 
 
  
Openingstijden
Ma    9:30 - 18.00 uur
Di    9:30 - 18.00 uur
Wo    Gesloten
Do    9:30 - 18.00 uur
Vr    9:30 - 18.00 uur
Za    9:30 - 17.00 uur
Zo    Gesloten
 
 

Hurtta tuig cherry
Bekijk alle aanbiedingen
 
Designed by PigmentdutchVoor 17.00 uur besteld is tussen 18.00 - 20.00 uur bezorgd!